Wat zijn jouw Geldovertuigingen?

Geldovertuigingen we hebben ze allemaal. Een Geldscript/Geldovertuiging is ons automatisch gedrag in alles wat geld en financiële zaken betreft.

Uit onderzoek blijkt dat een geldovertuiging niet alleen een denkbeeld is wat zomaar in ons opkomt maar dat de wortels hiervan veel dieper liggen. 

Geldscripts sturen ons financieel gedrag, en bepalen dan ook onze financiële beslissingen. Wat zijn deze geldscripts nu eigenlijk? 

?Geldscripts zijn gebaseerd op (gedeeltelijk ware) ervaringen uit onze jeugd

?Deze ervaringen met geld worden in ons onderbewustzijn gecreëerd en opgeslagen in scripts.

?Onze opgeslagen scripts, het gelddraaiboek wordt automatisch in ons brein afgespeeld zodra iemand met geld te maken heeft.

In stressvolle situaties komt dit extreem naar voren. Vaak zonder dat de persoon zelf of diens omgeving bewust is dat dit automatisch gaat of waar dit vandaan kom

Aangezien er in de meeste families niet over geld wordt gecommuniceerd, zijn de meeste Geldovertuigingen gebaseerd op het observeren van het gedrag van anderen.

Dit betekent dat ouders niet eens hebben gemerkt dat er sprake was van een misinterpretatie van een situatie. Het kan zomaar zo zijn dat zij zich totaal niet bewust zijn van de belangrijkste geldervaringen van hun kinderen.

Wat is jouw vroegste herinnering aan geld?

Contact
close slider

Copy protected!