Verzekeraars zijn net Mensen

Als je weleens een frustrerend gesprek of mailwisseling hebt gehad met een medewerker van een verzekeringsmaatschappij, dan weet je vast dat rustig blijven niet altijd makkelijk is.

Tijdens vakantie al je bagage gestolen of heeft de buurman van alles kapot gemaakt toen hij de kat verzorgde? Het gesprek met de verzekeraar over de schade voegt vaak alleen maar stress toe.

Jij bent gefocust op jouw nare ervaring over wat er is gebeurd en dat je dit zo snel mogelijk opgelost wilt hebben, terwijl de verzekeraar geen idee heeft en via een standaard afvinklijst controleert of jouw schade voor vergoeding in aanmerking komt. Het zijn dus echt 2 heel verschillende beginpunten”

Als de medewerker aan de telefoon je niet aardig vindt, verwerkt hij of zij jouw schademelding mogelijk op een zodanige manier in het systeem waardoor jouw verhaal en jij als persoon niet al te best naar voren komen. Die aantekening wordt ook gelezen door degene die uiteindelijk beslist over jouw claim en dat zal de beeldvorming negatief beïnvloeden.”

Een verbindende, duidelijke benadering en het kennen van jouw rechten en plichten kunnen dus al een wereld van verschil maken. Lees hierover en praktische tips voor gesprekken met verzekeraars in het nieuwe artikel op Max Vandaag.

Copy protected!

Contact
close slider
voor meer info stuur een e-mail naar team@fpie.eu