Geldscripts, een Vreemde Eend in de Bijt

Nu het Financial Psychology Institute Europe een grootschalig onderzoek uitzet naar Geldscripts in Europa blikken Megahaan Lurtz en Anne Abbenes terug op hun pionierswerk. Deze week Anne over haar  onderzoek in het verleden.     

Research naar Financieel Gedrag, daar wacht niemand op! In het buitenland werd ik wel met open armen ontvangen. Toch eigenwijs spaargeld gestopt in Nederlands veldonderzoek. Mediationcliënten doen mee. Vragenlijsten ingevuld. De resultaten, de Geldscripts, in vogelnamen veranderen leek gisteravond nog een goed idee. De zenuwen gieren door mijn keel. De eerste deelnemers procederen al 6 jaar!

De Geldovertuigingen van meneer vallen in categorie Struisvogel, van mevrouw in categorie Ekster. We bespreken de herkomst van hun Geldovertuigingen. Het A-HA moment over hun financieel gedrag in het huwelijk en rechtszaken Diepe zucht, een lach, een traan, opluchting!

De vogelnamen slaan aan bij meneer & mevrouw: ‘hij praat niet meer als een ‘kip zonder kop’, ‘zij kan haar vleugels uitslaan’. Ik luister slechts en na de sessie bedanken zij mij voor het goede advies(!) Zo licht als een vogeltje loop ik zingend de rechtbank uit

Nu, jaren later na mooie internationale resultaten bereid ik met mijn collega’s een Europees onderzoek naar Geldscripts voor. Blij dat ik toen zo eigenwijs was. Financial Psychology is van lelijk jong eendje uitgegroeid tot een prachtige zwaan, klaar om de financiële gezondheid in Nederland te verbeteren #lovemyjob #behavioralfinance #geldscripts #UitBlinkers

Contact
close slider

Copy protected!