Financial Planning & Financial Well-being.

Volgens Grable, Archuleta en Nazarania (2012) zijn naast financiële kennis ook individuele karakteristieken, gedrag en financiële veiligheid en geborgenheid kritieke onderdelen in het verbeteren van het wellbeing van consumenten en hun familie.  Financial well-being zal veel gemakkelijker worden bereikt als mensen een beter begrip hebben van geld en hoe zij geld en het leven waarderen.

Financiële Psychologie, waar Behavioral Finance ook een onderdeel van uitmaakt, voorziet een andere kijk op financiële beslissingen. Uit onderzoek naar desastreuze besluitvorming bij echtscheiding (Abbenes 2016) blijkt dat niet alleen het overdragen van informatie maar ook biases en vooral de persoonlijke financiële aspecten een grote rol spelen bij financiële besluitvorming. Financiële psychologie helpt om financial wellbeing te bereiken en Financiële Planning meer attractief maken. (Abbenes,2018; Klontz & Lawson, 2018),

Financieel planners hebben weinig tot geen training om klanten te laten omgaan met de emotionele aspecten en gedrags- factoren die van invloed zijn op Financiële Planning en geldmanagement. Door Financiële Psychologie in Financiële Planning te introduceren, bevordert dit een bestendige relatie tussen klant en planner en draagt het bij aan het bereiken van financial well-being.

Meerweten? Neem contact op met team@fpie.eu

.Volg ons op: https://www.linkedin.com/company/financial-psychology-institute-europe-stichting 

Copy protected!

Contact
close slider
voor meer info stuur een e-mail naar team@fpie.eu