De Beste Scheidingsbegeleiding?

Onenigheden over geld zijn de nr 1 voorspeller voor toekomstige echtscheiding.
Wanneer een echtscheidingsregeling wordt bereikt, veroorzaakt dit vaak meer ruzies en financiële problemen.

Geldzaken bij echtscheiding reiken verder dan het verdelen van de activa. Conflicten over geld blijven vaker onopgelost in vergelijking met andere problemen met huwelijksconflicten In de echtscheidingsprocedure ontmoet u al deze onopgeloste echtelijke geldconflicten van uw cliënten.

Net als in het huwelijk wordt geld bij echtscheiding gebruikt, bijvoorbeeld als vervanging voor genegenheid die vertrekt met de toekomstige ex, de ex straft of probeert te voorkomen dat de partner vertrekt. Stress voorkomt efficiënte financiële besluitvorming en versterkt belemmerende  geldovertuigingen. Echtscheiding staat gelijk aan de stress van het hebben van een auto-ongeluk elke dag gedurende 6 maanden.

Bij echtscheiding wordt de XXL-versie van geldemoties en geldovertuigingen gepresenteerd. Daarnaast zijn er aan de kant van de professionals ook obstakels:
?Geld is het meest genegeerde onderwerp op het gebied van geestelijke gezondheid.
?Financiële professionals hebben weinig tot geen training in conflictoplossing en financiële psychologie.
Scheidingsbegeleiding in Nederland kent geen enkel kwaliteitswaarborging.  Aan een scheidingsprofessional worden geen eisen gesteld. Dit vergroot deze  obstakels. 

 

Bron: Disastrous Divorce Settlements, Abbenes, Financial Psychology the Recipe to Financial Health , Abbenes 2019 

 

Copy protected!

Contact
close slider
voor meer info stuur een e-mail naar team@fpie.eu