Het doel van Anne op het gebied van Financiële Psychologie is professionals organisaties en overheden helpen om individuen en groepen te stimuleren hun financiële en daarmee mentale en lichamelijke gezondheid te verbeteren. Dit doet zij door inzicht te geven in psychologische aspecten en emotionele barrières die financieel en emotioneel geluk in de weg staan.

Anne is Europa’s pionier en expert op het gebied van Financiële Psychologie. Zij staat bekend om haar hoogwaardige onderzoek en het vertalen van onderzoeksresultaten naar praktijkgerichte interventies en tools. Deze eenvoudig te implementeren tools helpen professionals om hun klanten vanuit eigen autonomie financiële gezondheid, financiële zelfredzaamheid, financieel en mentaal welzijn te bereiken. ‘

Anne is een toonaangevend expert in het analyseren van financieel gedrag bij ondermeer compliance, KBC, KYC,  integriteit en veiligheid vraagstukken.

 Financiële beslissingen worden beïnvloed door onbewuste overtuigingen m.b.t. geld die ons financieel gedrag bepalen (Geldscripts®). Anne is toegewijd om professionals en hun klanten te helpen bij de bewustwording van deze Geldscripts® Dit leidt tot duurzame oplossingen in financiële, relationele en juridische vraagstukken.

Het verbetert ook relaties, verhoogt de financiële en mentale gezondheid en vermindert zelfs de aan deze Geldscripts® gerelateerde depressies en angsten. Pas wanneer professionals zich bewust zijn van hun eigen geldovertuigingen, zijn ze in staat hun klanten te helpen financieel en mentaal welzijn te bereiken en een duurzame relatie met hun klant te creëren. 

  Ing. Anne Abbenes MSc, MFP, FBS®, is Financieel Psycholoog en één van de pioniers op dit gebied waarin zij als researcher, educator & adviseur fungeert. Zij behaalde haar graad Financial Behavior in de VS en is toonaangevend expert op het gebied van financieel gedrag.

Anne doet onderzoek naar de invloed van ons brein emoties en persoonlijke overtuigingen op financieel gedrag, onze persoonlijke relatie met geld en financiële besluitvorming, alsook (financiële) besluitvorming onder stress bij ingrijpende life events zoals echtscheiding, werkeloosheid, en een economische crisis.

Zij is expert in het duiden en voorspellen van financieel gedrag (financial profiling) bij compliance, KBC, KYC, financiële integriteits- en veiligheids vraagstukken. Daarnaast ontwikkelt zij financieel psychologische assessments voor werknemers en bestuurders in de financiële sector

In Nederland is weliswaar aandacht voor Behavioral Finance maar specifieke research op het gebied van de psychologische aspecten van financiële besluitvorming en de wisselwerking tussen financiele, mentale en lichamelijke gezondheid werd niet van belang geacht. Anne heeft daar verandering in gebracht. aangezien de wortels van (persoonlijk) financieel gedrag  voornamelijk gelegen zijn in de geschiedenis van en huidige maatschappij waar je opgroeit ligt haar focus op Europa. Uiteraard werkt Anne wereldwijd samen met professionals ten behoeve van de gedeelde missie om de financiële gezondheid en het financieel welzijn en daarmee ook het mentale en lichamelijke welzijn van de burger en de maatschappij te verbeteren.

In internationaal samenwerkingsverband met team en councils van de FPIE levert en ontwikkelt Anne tools & educatieprogramma’s op het gebied van Financiële Psychologie en Financiele Therapie t.b.v. diverse vakgebieden. Family Systems Theory, SFT, Positive Psychology, CBT, Motivational Interviewing en Non Violent communication zijn de belangrijkste invloeden in haar aanpak. waarvan de effectiviteit is bewezen.

Anne doceert, begeleidt en adviseert verschillende professionals, individuen, groepen, bedrijven en overheden. Ze is een ervaren CRKBO gecertificeerd docent en geeft les aan postdoctorale studenten. Tevens is zij lector Financiële Psychologie & Behavioral Finance aan diverse internationale universiteiten waaronder de UCLL (Associatie Katholieke Universiteit Leuven).

Ook is zij deskundige Geld, Werk & Recht. Tevens is Anne expert Behavioral Finance & Financial Psychology bij Investment Officer een onafhankelijk journalistiek platform, initiatief van de FD Mediagroep. Investment Officer Nederland is gelieerd aan haar zusterplatformen in België en Luxemburg waar haar maandelijks column ook verschijnt. Anne publiceert regelmatig in diverse vakbladen en wordt veelvuldig geïnterviewd in reguliere media waar zij ook als gastcolumnist schrijft.

Anne is partner en CEO bij Mind over Money® en Mind, Money, Meaning®. Ze is ook partner bij ‘t Raadhuys Adviesgroep. Tevens is Anne bestuurslid bij International ADR Dispute Board. Het ADR Dispute Board heeft als doel klanttevredenheid te meten, bevorderen en i.c.m. wetenschappelijk onderzoek, bieden van handvatten t.b.v. optimaliseren & bewaken van klant- & kwaliteitsbeleid. ADR staat hier voor Appropriate Dispute Resolution, waarbij (beleving van) procedurele rechtvaardigheid, objectiviteit ,integriteit & menselijke maat centraal staan

Als mediator, adviseur en changemanager begeleidt zij bedrijfsoverdrachten, echtscheidingen en handelszaken. Ook is zij actief als mediator in arbeidskwesties, de non-profitsector, het MKB, commerciële en financiele dienstverlening alsook voor de overheid, defensie en politie. Ook heeft zij in het verleden individuele- en groepscounseling trajecten, psychosociale begeleiding en teambuilding verzorgd.

Anne heeft ruime ervaring als peer counselor en counselor voor professionals in de financiële dienstverlening, geestelijke gezondheidszorg en juridische dienstverlening. In het verleden is zij betrokken geweest bij internationale herstelgesprekken op het gebied van trauma & (eergerelateerd) geweld en ondersteunde zij aanverwante professionals in dit vakgebied

Anne behaalde tevens haar Master Financial Planning en is International Registered Court Mediator en Certified Master Negotiator, International ADR mediator & negotiator alsmede MFN mediator.

Twintig jaar ervaring en het combineren van haar juridische, psychologische en financiële specialismen heeft Anne geholpen een unieke expertise te ontwikkelen op het gebied van financiële psychologie.

Copy protected!

Contact
close slider
voor meer info stuur een e-mail naar team@fpie.eu