Paul T. (Ted) Dr. Klontz, PHD is de grondlegger van Financial Psychology en Financial Therapy. Dr. Klontz is oprichter en directeur van het Financial Psychology Institute® en oprichter en CEO van Klontz Consulting Group. Dr. Klontz heeft meer dan 40 jaar ervaring op het gebied van geestelijke gezondheidszorg, consultancy, coaching, en advisering

Voor cliënten over de hele wereld heeft Dr. Klontz een belangrijke rol gespeeld in het wijzigen van hun attitude en gedrag. Als één van de eerste benadrukte hij het belang van en ontwikkelde hij toepassingen voor Motivational Interviewing in de geestelijke gezondheidszorg. Dr. Klontz heeft op baanbrekende wijze de structuur, behandelmethodes- en technieken uit de klinische psychologie toegepast op problemen gerelateerd aan financiën.

De doctoren Klontz zijn dan ook werelds meest toonaangevende pioniers op het gebied van geld en gedrag waaronder het effectief integreren van psychotherapie met financiële planning. Hun research, ontwikkelde methodes en interventies zijn evidence- based en peer reviewed.

Dr. Klontz is Associate Professor Financial Psychology en Behavioral Finance aan de Creighton Universiteit. Ook is dr. Klontz inspirator, begeleider en sparring partner voor, alsook drijvende kracht achter auteurs en researcher en overige specialisten op het gebied van Behavioral Finance en Financiële Psychologie.
Tevens is hij een veelgevraagd auteur en co-auteur onder meer ook van zes boeken gerelateerd aan financiële psychologie o.a.:

  • Genereren van financiële gezondheid (2016; 2008).
  • Financiële Therapie: theorie, onderzoek en praktijk (2014).
  • Grip op Geldovertuigingen: overwinnen van geldstoornissen die onze financiële gezondheid bedreigen.
  • Geboren voor Geld.
  • Financiële lessen van Ebenezer Scrooge.

Dr. Klontz is een published researcher en een veelgevraagd internationaal spreker. Tevens is hij trainer bij diverse landelijke organisaties en grootbedrijven (corporate groups) waarbij hij zich focust op de ontwikkeling van communicatie vaardigheden en anxiety management. Ook ontwikkelt en verzorgt hij personeelstrainingen en ontwikkelt hij beleidsstrategieën.

Ted is de ontwikkelaar, drijvende kracht en facilitator van diverse hoogwaardige workshops waaronder ‘Exquisite Listening®’, ‘Ultimate Listening’, ‘Touching Mortality’, en ‘Experiential Tools for Change’. Hij verzorgt deze voor zowel individuen, koppels, organisaties en bedrijven alsook voor universiteiten en professionals in diverse vakgebieden wereldwijd.
Dr. Klontz is consultant bij de ‘United States Defense Department’. Dr. Klontz heeft als gerenommeerd en vooraanstaand expert en adviseur opgetreden bij diverse ‘Congressional Committees’. Tevens is hij actief als consultant bij werelds voornaamste entertainment managementorganisaties.

Dr. Klontz was één van de oprichtende vennoten van de Nationale Financial Therapy Association en eerste Vice-President. Tevens is hij mede oprichter van ‘Your Mental Wealth®’, een voor consumenten/particulieren bestemde organisatie op het gebied van persoonlijke financiën en gedrag.

Ook heeft Dr. Klontz een uitgebreide internationale privépraktijk waar hij zich voornamelijk bezighoudt met (high performance) beroepsatleten, entertainmentprofessionals, acteurs, zeer vermogende/high profile klanten, en professionals in de financiële dienstverlening.

Zijn werk en onderzoek wordt veelvuldig geciteerd in boeken, vakbladen, diverse nationale en internationale media waaronder The Today Show, CNN, Good Morning America, Larry King Live, Oprah Winfrey, NPR, The Wall Street Journal, Money Magazine en The New York Times. Ted’s baanbrekende “Money Issues Workshop” werd uitgezonden op ABC News’ 20-20 en Good Morning America. Ted is ook regelmatig verschenen op het Oprah Winfrey Network.

Dr. Klontz heeft ook ruimschootse ervaring als psychotherapeut/psycholoog, coach spreker het doen van research en als auteur op het gebied van experientele therapie, alcohol/drugs verslaving, gedragsstoornissen, therapie met paarden (equine therapy), ‘relational disorders’, huwelijkstherapie en andere hieraan gerelateerde onderwerpen.
Ook heeft hij in deze gebieden intensieve poliklinische workshops ontwikkeld en in het veld geïmplementeerd.

Dr. Klontz is aangesloten bij o.a.: American Psychological Association, American Society of Experiential Therapists, International Society of Neuro-feedback Research, Member of Think Tank for Action on Substance Abuse Prevention of South-East Michigan Member of State of Michigan’s Drug Free Schools and Communities Governor’s Taskforce Served on the Board of Directors of the National Association of Leadership of Student Assistance Programs (NALSAP) as Vice President Member of a think tank of mental health professionals and financial planners Advisory Board member of The Refuge, Franklin, American Society of Experiential Therapists Michigan

 

Contact
close slider

Copy protected!