Dr. Sonya (Britt) Lutter is een fervent promotor van financiële gezondheid en welzijn. Geen enkel probleem wordt op zichzelf opgelost: Om holistisch welzijn te bevorderen moeten we rekening houden met financiën, relaties, fysieke activiteit, voeding en nog veel meer.

Sonya (Britt) Lutter is een van ’s werelds pioniers en toonaangevende experts op het gebied van de financiële psychologie. Zij staat bekend om haar baanbrekende research in fysiologische assessment van stress in financiële planning en counseling setting, de theoretische ontwikkeling van geldkwesties binnen huwelijk, voorspellers van ruzie geldconflicten argumenten en hun invloed op relaties en echtscheiding, doeltreffendheid van financiële geletterdheid interventies, en assessments van geldovertuigingen en -gedrag.

 Sonya (Britt) Lutter studeerde huwelijk en familietherapie aan Kansas State University en persoonlijke financiële planning aan de Texas Tech University. Ze beschouwt Ted en Brad Klontz als goede vrienden en mentors. Ze heeft haar expertise uitgebreid in samenwerking met Robert van Beek, Meghaan Lurtz, Kristy Archuleta en Anne Abbenes van de FPIE.

 Sonya (Britt) Lutter heeft uitgebreid gepubliceerd in vakbladen die gerelateerd zijn aan de psychologie van de financiële planning en in de reguliere media. Ze won met haar collega’s twee jaar op een rij de beste theoretische paper award op de National Financial Planning Association met  onderwerpen die te maken hebben met Savers & Spenders en de financiële implicaties van samenwonen.

 Sonya maakt gebruik van tientallen jaren ervaring in de academische wereld om theorie toe te passen op de praktijk. Ze gelooft en heeft bewezen dat een enkel probleem complexer is dan het aanvankelijk lijkt en dat een systemische aanpak zal resulteren in de beste uitkomst.

Dr. Sonya (Britt) Lutter is een gecertificeerd financieel planner en erkend huwelijk en familie therapeut. Ze is de inaugurele directeur van Financial Health &Wellness aan de Financial Planning faculteit van Texas Tech University. Zij heeft de leiding over het curriculum en  post academisch onderwijs op het gebied van financiële psychologie, financiële therapie en financieel gedrag.

Sonya (Britt) Lutter is ook eigenaar van ENLITE, een onderzoeks- en opleidingsadviesbureau voor financiële planners en therapeuten. Haar werk komt regelmatig voor in belangrijke nieuwskanalen zoals The New York Times en The Wall Street Journal.

Haar onderzoek voor het Consumer Financial Protection Bureau on the Intergenerationele  overdracht van geldattitudes en gedrag in 2015 was instrumentaal in het bevorderen van praktische toepassingen op nationaal niveau. Nu breidt ze dit onderzoek in de EU uit met het Financial Psychology Institute Europe.

Het werk van Sonya (Britt) Lutter op het gebied van financieel welzijn omvat multidisciplinaire teams die zich richten op voedselonzekerheid, relationele dynamiek als het gaat om geld, en welzijn onder professionele studenten zoals dierenartsen.

Zij is ook actief in het bevorderen van financiële geletterdheid en financieel welzijn op universiteitscampussen. Ze heeft met multidisciplinaire teams samengewerkt om zich te richten op financiën binnen relaties en financieel gedrag.

Het werk van Sonya (Britt) Lutter bij de financial counseling center van Texas Tech University en Kansas State University heeft geresulteerd in een effectieve research wat is uitgemond  in een boek dat samen met Dr. Dorothy Durband is uitgegeven, getiteld Student Financial Literacy: Campus-based Program Development.

Sonya (Britt) Lutter, was samen met Dr. Dave Yeske en Dr. Swarn Chatterjee, lid van de redactie van het adviescomité dat het nieuwste boek van de CFP Board produceerde, The Psychology of Financial Planning.

Samen met de FPIE breidt Sonya Lutter haar onderzoeks- en onderwijsprojecten uit van de VS tot de EU op  het gebied van financiele psychologie. Inclusief opleidingen voor professionals en PE inzake psychologie van financiële planning, rouw en verlies, relatie dynamiek en conflict hantering voor financiële planners en therapeuten.

Door haar ervaringen in de VS te combineren met haarervaringen in  Europa zet  Sonya zich in om het financiële en algemene welzijn van de wereld te bevorderen. Dit kan worden bereikt door focus op holistisch welzijn, rekening houdend met financiën, relaties, fysieke activiteit, voeding, en meer.

Haar EU-avontuur begon op de International Financial Literacy Summit Child and Youth Finance in april 2012 in Amsterdam, Nederland, waar ze haar ervaringen en onderzoek op het gebied van financiële geletterdheid van jongeren deelde.

Sonya Lutter zal haar vaardigheden in persoonlijke financiële planning gebruiken, samen met de kennis die zij heeft opgedaan in haar achtergrond in Huwelijk, en Familietherapie (MFT). Volgens Sonya zijn gezondheid en welzijn nooit geïsoleerd tot één enkel gebied van het leven, daarom is het belangrijk om ons te richten op onderwijs dat omvat hoe financiële gezondheid en welzijn sociale, relationele, fysieke, en arbeidsgezondheid

Met de FPIE is haar missie om overheden, planners, therapeuten, familieadvocaten en mediators van interventies en tools te voorzien om het leven van hun cliënten te helpen verbeteren.
Veel mensen hebben te maken met stress, angst en financiële ontberingen. Sonya Lutter is gemotiveerd om anderen niet alleen financieel te helpen, maar ook in de algehele gezondheid en welzijn. Met de FPIE ontwikkelt ze oplossingen voor maximale gezondheid en welzijn in Europa.

 

Contact
close slider

Copy protected!