Robert van Beek over Financiele Psychologie:

“Robert heeft in Financiële Psychologie de overkoepelende modus gevonden, de integratie van wetenschap en praktijk. Financiële Psychologie geeft ruimte om de oorzaak van problemen op het gebied van financiële gezondheid en financial-wellness integraal, effectief en efficiënt aan te pakken daar waar tot op heden diverse ‘grote stappen snel thuis methodes’ slechts symptoombestrijding blijkt te zijn.”

Robert is naast auteur redactielid van The Journal of Financial Therapy. Hij maakt deel uit van de Behavioral Economics Commissie van CFA Society VBA Netherlands wat zijn passie voor mensen achter de cijfers, het belang van (financiële) psychologie en het daartoe behorende behavioral finance onderstreept. Robert schrijft en is verantwoordelijk voor de teksten die over het FPIE  en/of  namens haar (individuele) leden in de Belgische en Nederlandse media verschijnen. 

Robert van Beek, CFP, FFP heeft meer dan 25 jaar ervaring in de financiële dienstverlening, is oprichter en directeur van About Life & Finance waar hij actief is op het gebied van Financiële Planning en Investment Consultancy. Robert is woonachtig in België maar begeleidt klanten in België en Nederland en inmiddels ook verder op Europees grondgebied. Uit de eerste hand krijgt Robert te maken met de kennis, kunde en de stand van zaken op het gebied van financiële gezondheid en financial wellness in Europa.

“In de afgelopen jaren heeft Robert zichzelf herhaald de vraag gesteld: Hoe krijg je mensen ‘connected’ met hun geld- en beleggingsbeslissingen? Want elke stap die je neemt in je leven, heeft een financieel gevolg. Talloze individuele klanten als ook professionals & associaties heeft Robert sinds 2010 als zelfstandig consultant hiermee geholpen en begeleid.”

Robert heeft hiertoe ook samengewerkt met bedrijven als o.a. :  KBC Private Banking, MeDirect, Rabobank, Argenta, CompareTax, InsingerGilissen, WoltersKluwer NL & BE, BBooks, Ortec Finance, Dimensional Fund Advisors, Roularta, www.investmentsummit.be, InsideETFs, FundForum

Zijn passie voor geld & geldbeslissingen heeft Robert ook mogen genieten als medeauteur/betrokkene bij diverse boeken (+20) en (co-) auteur van vele artikelen in diverse vakbladen, kranten en digitale uitgaven. Alle boeken en artikelen bevinden zich op het snijvlak van beleggen, advies, psychologie en emoties, processen en behavioral finance. En als gevolg daarvan geeft hij ook met liefde en plezier wereldwijd lezingen bij diverse organisaties, op events en op universiteiten. Niet alleen om te inspireren maar ook om zelf geïnspireerd te blijven! Doceren betekent tegelijkertijd van je studenten leren. Datzelfde geldt ook voor zijn interactie met klanten.

Robert is als ontwikkelaar & docent werkzaam bij diverse (beroeps)opleidingen en in het (post doctoraal) onderwijs. Robert heeft een ruime ervaring als ontwikkelaar van examens en toetredingseisen bij certificerende organisaties in de financiële dienstverlening zoals DSI waar hij als lid van de Advies en Examencommissie examens en assessments heeft ontwikkeld. Deze examens (MiFID en ESMA) zijn voor beleggingsprofessionals verplicht voor het verkrijgen en behouden van registraties, vergunningen en licenties. Tevens is Robert Module Manager en docent Financial Life Planning aan de UCLL (Universiteit Leuven-Limburg, onderdeel van de Katholieke Universiteit Leuven). 

Robert weet als geen ander zijn kennis en ervaring met cijfers en woorden te combineren met zijn unieke eigenschap in visueel denken. Dit resulteert in een evenwichtige helicopterview en prachtige resultaten.

Sinds 1 januari 2020 is Robert verkozen in de Board of Directors van de internationale Financial Planning Association. FPA is werelds voornaamste internationale organisatie voor gecertificeerde financiële planners (CFP®), opleiders, financieel dienstverleners over de hele wereld. Inclusief  aanverwante of onderliggende domeinen en expertises. De FPA is de grondlegger van het financiële planningsproces en daaraan verbonden regelgeving.

Het primaire doel van de FPA is het naar een hoger niveau tillen van (het beroep) van financiële planning. De FPA ondersteunt de ontwikkeling van hoge standaarden van professionele competentie, ethiek, en heldere werkwijzen om klanten te bedienen.

 

Contact
close slider

Copy protected!