Meghaan over Financiele Psychologie:

‘In haar werk  met financiële planners ontdekte Meghaan de behoefte, het nut en de noodzaak om klantgerichte psychologie in het financiële planningsproces te integreren. Meghaan combineert haar liefde voor mensen met expertise op het gebied van financiën en financial literacy om zo individuen en professionals in staat te stellen om (hun) levens en levensstijlen ten goede te veranderen. ‘
Financiële Psychologie is de weg vooruit. Waar gedragseconomie ons inzicht geeft in wat mensen doen, leert  Financiële Psychologie ons eigenlijk hoe we met mensen om moeten gaan en met ze kunnen werken. Financiële psychologie omvat zowel de relatie tussen cliënt en professional, als onze persoonlijke relatie met geld, herkent gedragingen en weet hoe ermee om te gaan.  Financiële Psychologie ondersteunt het financiële plannings en advies proces, helpt financiële zelfredzaamheid te bevorderen.  

Dr. Meghaan Lurtz, PhD, FBS®

Meghaan Lurtz, PhD, FBS® is researcher,  docent en schrijver die zich voornamelijk richt op Financiële Psychologie. Als student van Dr. Brad Klontz haalde zij haar graad aan de Kansas State University. Meghaan’s onderzoeken richten zich o.a. op de impact van risico’s, socialisatie, emotie, schaarste, levensomstandigheden, op financiële beslissingen.

Meghaan heeft ruime ervaring met cliënten. Ook is zij actief als consultant voor financiële professionals op het gebied van cliënt communicatie, ontwikkelen van bedrijfsprocessen t.b.v. betere klantcommunicatie en resultaten, alsmede teambuilding.

Meghaan is Professor  aan de Kansas State University en doceert aan de University of Maryland University College in o.a. Persoonlijke Financiële Planning, Financiële Ethiek in Mediation en Estate Planning. Tevens is zij  docent Financiële Psychologie in het curriculum Wealth Management bij Columbia University.

 Meghaan ontwikkelde en doceerde een curriculum voor middelbare scholieren dat zich richt op ondermeer:  budgettering, financiële communicatie, individuele en familiale financiële normen & waarden.

Ze ontwikkelde en doceerde een breed scala aan permanente educatieprogramma’s en seminars voor gecertificeerde financiële planners, financieel adviseurs en andere professionals. Meghaan ontwikkelde ook unieke trainingsprogramma’s in leiderschap, teambuilding en communicatie voor zowel directie, management alsmede overige medewerkers.

 Meghaan heeft ruime ervaring met het ontwikkelen van projecten ter verbetering van financial literacy. Hiertoe ontwikkelde en werkte aan (mentor) projecten  t.b.v. individuen en gezinnen met lagere inkomens om budgetteringskwesties, en bijbehorende geldovertuigingen en  geldgedrag te verbeteren. 

 Meghaan is ook een schrijver en Senior Research Associate voor Kitces.com, een blog gewijd aan het opleiden van financiële planners. Meghaan heeft ten minste één maandelijkse bijdrage aan de blog met onderwerpen uit ondermeer de financiële psychologie, en op het gebied van persoonlijke financiën.

Met haar achtergrond in Algemene, Organisatie- en Bedrijfspsychologie, Financial Therapy en Persoonlijke Financiële Planning is Meghaan in staat psychologie en financiën met elkaar te  integreren.

Meghaan woont in Spanje, werkt zowel daar als in de Verenigde Staten en ook bij de FPIE in België en Nederland. Daarom heeft  Meghaan een goed inzicht in zowel de Amerikaanse als de Europese financiële mindset.    

 

 

 

Contact
close slider

Copy protected!