Dr Klontz benadrukt het belang om financiële psychologie verder in de financiële ( juridische) dienstverlening te integreren. Ook is het van belang dat het standaard wordt in de geestelijke gezondheidszorg om financiën en daarmee gerelateerde problemen aan te snijden. En tegelijkertijd binnen de diverse opleidingen studenten hiervan bewust te maken. Er is een grote gapende kloof tussen de voornaamste probleemveroorzaker die mensen in de VS en Europa ervaren en de dienstverlening waar we hen mee voorzien.

Dr. Klontz is meerdere malen onderscheiden voor zijn baanbrekende werk. Zo heeft hij de Innovative Practice Presidential Citation mogen ontvangen van de American Psychological Association. Hij ontving deze prestigieuze onderscheiding voor de ontwikkeling en de effectiviteit van zijn hoogwaardige psychologische interventies op het gebied van geld & welzijn. En voor de innovatieve toepassingswijze van deze hoogwaardige interventies door psychologen over het hele continent.

Op het FPA congres van 2018 heeft hij de felbegeerde Montgomery-Warschauer Award in ontvangst mogen nemen voor de meest uitmuntende bijdrage aan de verbetering van het vak financieel planner

Bradley T. Klontz, Psy.D., CFP® is samen met dr. P. Ted Klontz grondlegger van het groeiende vakgebied van Financiële Psychologie en Financial Therapy. De doctoren Klontz zijn werelds meest toonaangevende pioniers op het gebied van geld en gedrag waaronder het effectief integreren van psychotherapie met financiële planning. Hun research, ontwikkelde methodes en interventies zijn evidence- based en peer reviewed. Ook begeleiden en werken zij nauw samen met andere researchers op dit vakgebied.

Dr. Klontz wordt met zeer grote regelmaat geciteerd in academisch werk, boeken en de media aangaande kwesties inzake behavioral finance, geldstoornissen en financiële gezondheid.

Dr. Klontz behaalde zijn graad in zowel de psychologie als financiële planning. Hij is een van de oprichters van het Financial Psychology Institute®. Het Financial Psychology Institute® is opgericht vanwege de toenemende belangstelling in financiële psychologie en om tegemoet te komen aan de vraag naar training van professionals in de financiële dienstverlening en geestelijke gezondheidszorg. Dr. Klontz is tevens associate professor aan de Creighton Universiteit.

Verder is dr. Klontz vennoot bij Your Mental Wealth Advisors, aangesloten bij de American Psychological Association, en voormalig President van de Hawaii Psychological Association. Tevens is hij lid van de Advisory Council Financial Wellness bij CNBC. (omroep gericht op de economie).

Het innovatieve werk van dr. Klontz staat volop in de belangstelling en is breed uitgemeten in ABC News’ 20/20, Good Morning America, en in USA Today. Ook is zijn werk op het gebied van financiële psychologie veelvuldig in de media verschenen zoals in, The Wall Street Journal, New York Times, Washington Post, Los Angeles Times, Time, Kiplinger’s, Money Magazine, NPR, Psychology Today en vele andere vakbladen en wetenschappelijke uitgaven. Tevens is hij actief als columnist in tijdschriften, vakbladen en kranten.

Dr. Klontz heeft met diverse nationale en internationale organisaties, waaronder JP Morgan Chase, Capital One en H&R Block, samengewerkt om te helpen het publieke bewustzijn te vergroten rondom financiële psychologie alsmede (het reduceren van) de obstakels en problemen die gerelateerd zijn aan financiële gezondheid.
Dr. Klontz is co-auteur van vijf boeken over financiële psychologie:

  • Genereren van financiële gezondheid (2016; 2008)
  • Financiële Therapie: theorie, onderzoek en praktijk (2014)
  • Grip op Geldovertuigingen, overwinnen van geldstoornissen die onze financiële gezondheid bedreigen
  • Geboren voor Geld
  • Financiële lessen van Ebenezer Scrooge

Met zijn projecten, boeken, videas, speeches, educatie en coaching heeft dr. Klontz  duizenden geholpen inzicht te krijgen in hun relatie met geld.

Contact
close slider

Copy protected!